Sunday, 20 May 2012

Love Jang Guen Seuk

Assalamualaikum  ^,^ 

Annyeong hessayo.... :) Kenape la ber annyeong-annyeong ni kan..sebab,kali ni aku nak cerita pasal pelakon korea lelaki yang aku minat.Sebenarnya tadi nak tukar background music untuk blog ni.Tiba-tiba nampak pulak name die (pelakon Korea ni la ) kat senarai lagu tu,..ha name die, Jang Guen Seuk.



     Ha..ni la Jang Guen Seuk,comel kan die senyum...heee..eh ni ade message dari Jang Guen Seuk..                 Jang Guen Seuk : Annyeong hessayo...Jang Guen Seuk amida.. :) haa percaye tak?

Tak sangka die ade senyuman yang sangat comel macam ni,sebab aku tengok die belakon dalam cerita You're Beautiful tu,muke die bukan main ketat lagi..Tapi aku memang suka sangat die belakon dalam cerita tu,character die dalam tu memang ade jugak lah sifat-sifat lelaki yang aku suka. Hee.. Of course lah aku tak suka sangat tengok die yang berlagak,lepas tu nak marah orang je kerja die,tapi dalam mase yang same die tu seorang yang baik,sweet...and caring dan jugak senang faham perasaan orang.Haishh suweett gile lah..

Aku nak kate kenal Jang Guen Seuk ni sangat, xde lah..tapi boleh lah..Tapi ade jugak lah stalk-stalk die sikit kan,pastu  taw jugak la beberapa maklumat pasal diri die..Alah die tak taw pun aku stalk die..By the way,ni lah yg aku dah dapat...:)

Profil Jang Geun Suk : 
Nama: Jang Geun Suk 
Lahir: 4 Agustus 1987 
Tinggi/berat: 182 cm / 63 kg 
Gol. darah: A 
Hobi: musik, sky, snowboarding 
Studi: Universitas Han Yang 
Zodiak: Leo 
Golongan darah: A 

Film Layar Lebar: 
• You’re My Pet | Neoneun Pet (2010) 
• Where the Truth Lies | Beogeoking Salinsajeon (2009) – Pearson 
• Baby & Me | Ahgiwa Na (2008) – Joon-Soo 
• Doremifasolasido (2008) -Shin Eun-Kyu 
• Crazy Waiting | Gidarida micheo (2008) – Won-jae 
• The Happy Life | Jeulgu woon Insaeng (2007) – Hyeon-Jun 
• One Missed Call Final | Chakushin ari final (2006) – An Jinu 

Serial TV: 
Marry Me Mary! | Maerineun Uibakjoong (KBS2 / 2010) – Mu-Gyul 
• He’s Beautiful! | Minamyisinyeoyo (SBS / 2009) – Hwang Tae-Kyeong 
• Beethoven Virus (MBC / 2008) – Kang Geon-Woo 
• Hong Gil-Dong, The Hero | Kwaedo Honggildong (KBS2 / 2008) – Lee Chang-Hee 
• Hwang Jin-Yi (KBS2 / 2006) – Kim Eun-Ho 
• Alien Sam (Tooniverse / 2006) – Bong Sam 
• Lovers in Prague | Peurahaui Yeonin (SBS / 2005) – Yun Geun-Hee 
• Nonstop 4 | Nonsteutop 4 (MBC / 2003) – Jang Geun-Suk 
• Great Ambition | Daemang (SBS / 2002) – Park Si-Young (young) 
• Ladies of the Palace | Yeoin Cheonha (SBS / 2001-2002) – Jung-Ryum (young) 
• Four Sisters | Ne jamae Iyagi (MBC / 2001) – Young-Hoon (young) 

Ni aku ade banyak lagi gambar Jang Guen Seuk,tak taw nak simpan kat mane lagi,so upload la kat sini..Haha tipu je..Sorry-sorry..Ambik kat internet je...hihi..







                                     
                                                   The cool face of Jang Geun Seuk


                                    


Ingat comel la buat macam tu?haha

 Jang Geun Seuk nak try jadi Kasim Selamat..hehe



Sumpah comel la die ni..tapi aku tak suka die berambut panjang..dah macam perempuan....hurm tp bestnye kalau tibe-tibe terserempak pulak dengan die kat Malaysia ni kan..tapi peratus nak TERSEREMPAK tu memang kurang 5% lah..Simpan dalam blog je la angan-angan tu Husna..hehe..

Lastly,I LOVE YOU JANG GUEN SEUK...! :)

Thursday, 17 May 2012

Betul kata orang,itu bermaksud hati dah keras.

Assalamualaikum,

Post ni bukan bertujuan menggumpat,mengata atau mengondem (ade ke perkataan mengomdem?  ^,^ ") seseorang.Tapi aku cuma nak berkongsi cerita tentang perkara yang aku alami waktu lunch tadi.macam yang aku dah post sebelum ni,aku sekarang berade di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin,Perlis untuk kursus Comptia..

So sebenarnya ex aku (dah lame dah kitorang clash) pun ade jugak,and gf die yang sekarang pn ade jugak..(siap jadi jiran sebelah bilik aku lagi ).Tapi aku okay je..sejak clash,aku tak pernah benci pun dorang,actually,aku dah pernah kenal ex aku tu dengan kawan-kawan class die sekali (termasuklah gf die tu).Maksudnya classmates die tu taw yang kitorang pernah kapel..so bile clash pun mesti da dorang taw jugak kn..

So masa kat cafe tadi,tengah nak ambik air dengan kawan aku Tasha and Anis,terserempak dengan classmate lelaki die,so aku nak buat pe,wat biase-biase je..and tak jugak buat muka ketat,dengan classmates perempuan dorang pun aku okay,sebab dulu masa sem 1 roomate aku tu pun classmate die,name die Hajar..then,aku selalu jugak "lepak" sama-sama dengan classmate perempuan die,name die Dyla,and Sha,.aku pun pernah jadi housemate kepada kawan gf  die sekarang..name die Adah masa sem 2..bile Adah kawan gf die yg sekarang,boleh kata aku pun pernah kenal la gf die tu dulu.

So bagi aku tak patut aku guna kan peribahase "kerana nila setitik,rosak susu sebelanga" sebab tak patut aku putuskan silaturrahim yang dah pernah ada..Sebab, itu tunjukkan yang aku x redha dengan ujian yang Allah bagi kat aku.Walaupun rasenye sakit kat dalam,tapi sakit tu sekejap je,sebab (berape banyak la sebab) aku percaye kalau aku terima ujian ni dengan ikhlas,Allah mesti akan tolong aku,ye lah sebab,semuanya kan dari Allah,Allah yang bagi sakit,and Allah jugak yang akan bagi ubatnye.and sekarang alhamdulillah aku dah tak rase sakit lagi..

Actually mase lunch tadi aku ternampak ex aku dengan gf die makan same-same,

Ape pun,aku bersyukur sangat aku mampu untuk berfikiran positif,actually terima kasih sangat kat beberapa orang kat sekeliling aku,terutama nenek,Hajah Supinah Binti Yusof sebab dalam tak sedar nenek banyak nasihat aku.Mungkin dulu,nenek dapat rase aku tengah sedih,walaupun aku sorok.and terima kasih kat seorang hamba Allah,(aku pernah post pasal die dulu,classmate aku) yang dah bagi banyak support and nasihat untuk aku.











Wednesday, 16 May 2012

Kursus 3P Comptia A+ di Perlis

Assalamualaikum..

Macam dah terlambat je nak post pasal cerita ni.ye la sebab dah 3 hkari aku ade kat Perlis ni..Tapi tak pe la..baru 3 hari..hehe..Ok,cerita pasal kursus 3P ni,ni adalah kali kedua aku menghadirkan diri,mengorbankan waktu cuti,melupakan seketika keseronokan menonton wayang,berjalan-jalan dan sebagainyalah..demi untuk kursus 3P ni,tapi kali ni tak sama dengan kali pertama dulu sebab,kali ni aku ambik kos lain pulak,name kos tu ialah,Comptia A+ dan dibuat di Perlis Indera Kayangan..atau lebih tepat lagi,di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin,Perlis.Dalam kursus ni,aku akan belajar lebih mendalam tentang hardware,macam mane untuk betulkan laptop,buat connection dan sebagainyalah..Berbanding yang kali pertama dulu,aku ambik kursus pasal Java Programming,buat application dari java and macam-macam lah lagi..

Macam mane pun,kalaulah nanti ade sape-sape yang mintak aku discribe poli ni macam mane,aku rase aku tak mampu sangat nak menjawab soalan tu,sebabnya,macam belum cukup memuaskan dan macam tak berbaloi kursus yang dianjurkan mahal-mahal,tapi service dari sudut lain tu dalam "sebegitu rupa".Tak dinafikan,walaupun ni pun kali kedua aku sampai di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin,Perlis ni,poli ni memang nampak canti,nampak style UITM,besar and luarnya nampak cantik..ade jugak rakan aku yang cakap macam Lim Kok Wing..Haishh bukan main lagi..:P tapi tu lah..hurm...

Hurm memang penat lah kan kat sini..Haa ni pun tah tibe2 je rase penat..

Kuasa Allah

Kebelakangan ni ramai golongan artis wanita Malaysia yang dah buat transfomasi,bukan transfomasi untuk kejar popularity atau publicity ataupun untuk ikut tren fesyen bertudung sekarang eh..BUKAN...salah sangat...

Memang tertarik sangat bile terbaca cerita pasal pelakon Yat yang dapat hidayah dari Allah dan mula berubah ke jalan Allah.Semoga perubahan Yat dan yang lain akan dapat dicontohi  masyarakat-masyarakat perempuan Islam,tak kisahlah ape jenis bangse pun,sebab ya Allah bile bace cerita tu terase nak nangis..alangkah untungnya mereka yang diberikan kesempatan dari Allah untuk perbetulkan kesilapan..So sepatutnya kita cubalah gunakan peluang tu sebaik mungkin..Perubahan,penghijrahan tu perlu dalam diri semua orang,walaupun bukan secara mendadak tapi at least  kita cuba,and day by day,kita perlu jadi lebih baik,insyaAllah.
                             
                                                 Kepala Yatt Melekat Pada Sejadah

Sekarang pun dah macam-macam tanda-tanda kiamat yang keluar..masyaAllah..
Ya Allah,tetapkanlah hatiku,hati keluargaku,kaum keluargaku,pendidik-pendidikku,rakan-rakanku,dan masyarakat islam lain ke atas agamamu ya Allah walau apa juga dugaan,ujian yang menimpa diri kami.janganlah kau tarik hidayahmu setelah kau berikan hidayah kepada kami..dan kau berikanlah hidayah buat hamba-hambamu yang masih belum mendapat hidayahmu ya Allah..sesungguhnya mereka juga mahukan hidayah dan petunjuk darimu,namun masih belum bertemu dengan masa mereka itu,ya Allah..berikanlah nikmat dan kemanisan iman buat kami semua ya Allah..ameen.

Friday, 11 May 2012

Usaha kepada yang lebih baik. .

Bismillahirrahmanirrahim..

Sedang duduk-duduk di meja study dengan tak tahu nak buat ape,tiba-tiba aku terjumpa dengan buku yang aku pernah beli dulu,tapi belum sempat luangkan masa untuk baca..Buku tu terselit di antara buku-buku lain dalam kotak rak buku..
 Rase macam sejuk je hati bile bace tajuk buku tu..tajuknya, "Jadilah Wanita Yang Terpuji Dunia-Akhirat"..

                                                           
                                                             Ni la rupa buku aku tu..:)

Buku tu memang elok lagi macam baru beli..sebenarnya banyak lagi buku yang aku beli,tapi belum sempat nak bace.So aku pun dengan tak tahu nak buat ape,aku bace lah buku yang aku jumpa tu..isi kandungannya memang banyak berikan contoh-contoh "character",sifat yang sepatutnya ada dalam wanita solehah..bukan sahaja menyentuh kepada soal solat,jaga aurat,jaga maruah,hormat ibu bapa,tapi jugak menyentuh soal adab dengan orang sekeliling,perkara-perkara yang akan membawa kita kepada menjadi wanita yang lebih terpuji..


Kadang-kadang kita memang dah rasa kita dah jadi yang terbaik,tapi sebenarnya,masih ade perkara-perkara yang kita tak perasan dan nampak atau mungkin jugak masih belum sedar yang kita perlu ubah..

Dalam perubahan untuk menjadi yg lebih baik,aku sangat kagum dengan perubahan yang berlaku pada pelakon wanita Malaysia, Diana Amir..Kisah daripada perubahannya tu sangat menunjukkan yang Allah akan berikan hidayah-Nya kepada sesiapa je yang dikehendakinya,.Selain manusia tu sendiri perlu berusaha untuk dapatkan hidayah Allah..Kat bawah ni aku kongsikan video tentang ulasan Diana Amir..Dalam kata-kata Diana,aku tertarik dengan satu perkara,yang Diana cakap "dosa-dosa kita(perempuan) bapa yang akan tanggung," selain tu sebenarnya orang lelaki lain macam adik lelaki,abang,dan suami jgk akan terlibat tanggung dosa kita..Jadi bagi aku,kesiankan dengan orang-orang tu sebab kita mereka pun akan mendapat susah nanti..hurmm..


                                                    Video mengenai penjelasan Diana Amir.

Ade lagi 1,cerita tentang perubahan oleh Wardina Saffiya..cerita dari Wardina Saffiya buat aku rase tersentuh..Aku suka untuk mencontohi mereka berdua ni,walaupun alhamdulillah aku dari awal berhijab,dan diberikan didikan agama,tapi,masih ade beberapa perkara yang aku perlu ubah,.aku rasa sifat untuk terus istiqamah dalam diri mereka ni sangat baik..Sentiasa mencari ilmu untuk jadi yang lebih baik..InsyaAllah kalau niat yang ada dalam hati tu baik,Allah mesti akan tolong..Ameen..

Kata-kata Wardina,kalau kita dekatkan diri dengan Allah,mencuba untuk berubah ke arah kebaikan,Allah hantar,datangkan orang-orang yang baik untuk dekat dengan kita...:)

Tengoklah video ni..insyaAllah tak rugi..:)

                                         
                                                            Ini kisahku :Wardina Saffiya

Sekian dulu untuk post kali ni..nanti-nanti saye update lagi..smile always..:)

Friday, 4 May 2012

Hari terakhir di Politeknik Sultan Idris Shah

Bismillahirrahmanirrahim. . .

Hari ni,3/5/2012 adalah hari terakhir aku di Politeknik Sultan Idris Shah.Hari ni jugak hari aku menjawab paper Web Programming dan kad matrik yang sepatutnya hari terakhir aku pakai kt poli ni,tertinggal di rumah dan keadaan jadi agak kelam-kabut.Banyak cabaran dan dugaan yang aku dah berjaya lalui kat politeknik ni..alhamdulillah,semua tu buatkan aku jadi lebih kuat.

Tapi macam mana pun,hari ni memang hari yang paling aku tunggu-tunggu dari dulu sebabnya cuma 1 je,aku x nak jumpa lagi dengan orang-orang yang pernah buatkan aku patah semangat..Tapi dalam masa yang sama,sekarang aku rase sedih nak berpisah dengan kawan-kawan aku,lecturer-lecturer,walaupun aku tahu bukan semua yang akan ingat,akan still keep in touch..tapi rase sedih tu tetap ade dalam hati aku,dan aku akan sentiasa ingat mereka semua sebab mereka ni semua hidup dalam pengalaman aku..

Dan satu lagi sebab aku sedih ialah sebab aku akan berpisah dengan orang yang Allah dah datangkan untuk aku masa aku patah semangat dulu..Dialah yang banyak kuatkan semangat aku,dengar keluhan aku,dia bagi nasihat kat aku,dia memang baik dengan aku..Aku selasa berkawan dengan dia sebab tak ramai yang kenal dia masa tu..tapi sekarang aku dah tak rapat lagi dengan dia,nak tegur pun macam takut-takut..dah x pernah borak macam dulu,share cerita..sekarang dia dah terkenal,ramai kenal dia,ramai nak dekat dengan dia,tapi tu bukan masalahnya..sebab punca jadi macam ni pun memang salah aku..

Aku tak pandai hargai orang yang dah banyak berjasa,banyak sangat buat baik dengan aku,.Susah nak jumpa orang macam dia,yang sanggup buat macam mane sekalipun untuk tolong orang lain..tapi aku silap,aku tak hargai dia dulu,sekarang baru aku nampak semua kebaikan dia yang dulu..

Menyesal sekarang pun dah tak berguna,semuanya dah terlambat..Aku cuma boleh mintak maaf kat dia..Tapi maaf tu cuma perkataan yang tak pasti dapat kembalikan balik ikatan friendship kami yang dulu yang macam best friend.Aku cuma boleh doa pada Allah supaya Allah berikan yang terbaik..semoga dalam hati dia,sentiasa maafkan aku..Semoga Allah temukan kami lagi..Ameen..

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...